У звязку з початком другої хвилі збільшеності захворень на застуду та грип в жителів України, особливо в наближених до Запорізької областях, в університеті проголошено "масочний режим."
А також посилений контроль за відвідуванням зайнять студентами, та контроль захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції.
Старости груп повинні щодня подавати списки студентів, що не з'явилися на заняття, або пішли з занятть через погане самопочуття.
Як не захворіти:Дієта при грипі А/H1N1
При зміні сезонів вірус грипу А/h1n1 став домінуючим вірусом грипу. Превентивні заходи, окрім хорошої гігієни, адекватного сну і систематичних фізичних вправ, включають також і живлення, яке є важливим засобом для підвищення імунітету тіла.
Кажучи про продукти живлення, які можуть протистояти грипу, на першому і другому місці в рейтингу коштують чай і йогурт. У суху осінь і зиму багато чаю та йогурту не лише гідратують, зберігаючи нормальну секрецію слизистої оболонки дихальних шляхів, полегшуючи біль в горлі, знімаючи сухість губ і інші пов'язані з сухою осінню симптоми, але і борються з вірусами, з грипом.
Як авангардні іммуномоделіруючі продукти можна сміливо вживати сливу і часник, вони вбивають мікроби, оберігають від ускладнення грипу А/h1n1 – пневмонії.
Експерти радять, що споживання зернових продуктів з високим вмістом клітковини може також підвищити опір організму. У список з 9 видів продуктів, опублікованому недавно сайтом новин США MSNBC, як ефективні протигрипозні продукти внесені солодка картопля, вівсяні пластівці і ячмінь, багаті високим вмістом клітковини.
Крім того, для профілактики грипу, в меню необхідно додати курячий суп, який скорочує утворення мокроти і кашлю, гриби які піднімають антиінфекційні функції білих тілець в крові, багату селеном і сприяючу утворенню антивірусних кліток в крові морську рибу і молюсків. Все це допоможе зміцнити імунітет.
Олександра Романенко
|