П'ятница, 29.03.2024, 16:52
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Факультет соціології та управління

Меню сайту
Категорії розділу
Новини деканату [13]
Новини студради [39]
Новини медіа-сектору (сайт) [27]
Міністерство освіти і науки України [21]
Новини ЗНУ [22]
Пошук на сайті
Дошка оголошень
200
Сьогодні
«  Квітень 2010  »
ПВСЧПтСВ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Теги сайту
Презентація ФСУ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук у Google
Наші друзі
Украинский портАл
Головна » 2010 » Квітень » 6 » Канадський професор Fred Eidlin прочитав лекцію студентам ЗНУ ФСУ спеціальностям соціології та політології
11:30
Канадський професор Fred Eidlin прочитав лекцію студентам ЗНУ ФСУ спеціальностям соціології та політології
25.03.2010 в 226 аудиторії 2 навчального корпусу ЗНУ канадський професор, викладач політології Фред Ейдлін в рамках Міжнародної наукової конференції "Соціальне прогнозування та проектування майбутнього України" прочитав лекцію на тему "Перешкоди на шляху реформування пострадянського сільського господарства".

Фото з facebook

Його лекція була перекладена ним на російську мову. Тезисно суть можна передати наступним чином:
"Коріння корупції знаходяться в масовій свідомості. Їх необхідно розуміти у суспільстві."
"Менталітет, вірування, звичаї, норми, звички, без яких суспільство не може функціонувати, вони ж стають перешкодою на шляху реформування сільського господарства на пострадянських теренах. Досить складно змінити усталені моделі поведінки. Знання про систему, які люди мають, так глибоко ввійшли в їх свідомість, що заважає їх змінам. Виходить, що люди, які навіть проти режиму, теж підтримують режим своїми звичками. Але ті ж групові інтереси можуть не збігатися з інтересами і очікуваннями індивідів цієї групи. Росіяни навіть коли хочуть змін, без постійної допомоги з боку представників інших ментальностей не можуть виконати ці зміни."
"Молоде сільське населення бажає працювати в місті і здатне переймати нові технології, у той час як представники старшого покоління, які готові працювати на селі, не хочуть змінювати систему своєї колективістської роботи на запропоновану іншою ментальністю модель."

Далі, по закінченню докладу студентам Факультету соціології та управління Фред Ейдлін надав можливість запитати, що привело до гарячкової дискусії. Студенти Факультету соціології та управління, навіть знайшли нові шляхи по подоланню перешкод на шляху реформування сільського господарства. Про ці шляхи наступного дня на пленарному засіданні канадський професор інформував громадськість.

Олександра Романенко
Категорія: Новини медіа-сектору (сайт) | Переглядів: 700 | Додав: Адміністратор
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]