П'ятница, 29.03.2024, 02:41
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Факультет соціології та управління

Меню сайту
Категорії розділу
Новини деканату [13]
Новини студради [39]
Новини медіа-сектору (сайт) [27]
Міністерство освіти і науки України [21]
Новини ЗНУ [22]
Пошук на сайті
Дошка оголошень
200
Сьогодні
«  Грудень 2009  »
ПВСЧПтСВ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Теги сайту
Презентація ФСУ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук у Google
Наші друзі
Украинский портАл
Головна » 2009 » Грудень » 17 » Знову грип
18:51
Знову грип

У звязку з початком другої хвилі збільшеності захворень на застуду та грип в жителів України, особливо в наближених до Запорізької областях, в університеті проголошено "масочний режим."
А також посилений контроль за відвідуванням зайнять студентами, та контроль захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції.
Старости груп повинні щодня подавати списки студентів, що не з'явилися на заняття, або пішли з занятть через погане самопочуття.

Як не захворіти:Дієта при грипі А/H1N1

При зміні сезонів вірус грипу А/h1n1 став домінуючим вірусом грипу. Превентивні заходи, окрім хорошої гігієни, адекватного сну і систематичних фізичних вправ, включають також і живлення, яке є важливим засобом для підвищення імунітету тіла.
Кажучи про продукти живлення, які можуть протистояти грипу, на першому і другому місці в рейтингу коштують чай і йогурт. У суху осінь і зиму багато чаю та йогурту не лише гідратують, зберігаючи нормальну секрецію слизистої оболонки дихальних шляхів, полегшуючи біль в горлі, знімаючи сухість губ і інші пов'язані з сухою осінню симптоми, але і борються з вірусами, з грипом.
Як авангардні іммуномоделіруючі продукти можна сміливо вживати сливу і часник, вони вбивають мікроби, оберігають від ускладнення грипу А/h1n1 – пневмонії.
Експерти радять, що споживання зернових продуктів з високим вмістом клітковини може також підвищити опір організму. У список з 9 видів продуктів, опублікованому недавно сайтом новин США MSNBC, як ефективні протигрипозні продукти внесені солодка картопля, вівсяні пластівці і ячмінь, багаті високим вмістом клітковини.
Крім того, для профілактики грипу, в меню необхідно додати курячий суп, який скорочує утворення мокроти і кашлю, гриби які піднімають антиінфекційні функції білих тілець в крові, багату селеном і сприяючу утворенню антивірусних кліток в крові морську рибу і молюсків. Все це допоможе зміцнити імунітет.

Олександра Романенко
Категорія: Новини медіа-сектору (сайт) | Переглядів: 681 | Додав: Адміністратор
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]