П'ятница, 29.03.2024, 14:55
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Факультет соціології та управління

Меню сайту
Категорії розділу
Новини деканату [13]
Новини студради [39]
Новини медіа-сектору (сайт) [27]
Міністерство освіти і науки України [21]
Новини ЗНУ [22]
Пошук на сайті
Дошка оголошень
200
Сьогодні
«  Лютий 2010  »
ПВСЧПтСВ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Теги сайту
Презентація ФСУ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук у Google
Наші друзі
Украинский портАл
Головна » 2010 » Лютий » 5 » Студенти просять кандидатів у Президенти України публічно висловити своє ставлення до ЗНО
17:51
Студенти просять кандидатів у Президенти України публічно висловити своє ставлення до ЗНО
Лідери громадських організацій у супроводі журналістів передали відповідні звернення у штаби Юлії Тимошенко та Віктора Януковича.
В Києві відбулася громадянська акція "Кандидати в президенти на дізнанні у студентів. Представники Української студентської спілки, "Студентської республіки" та "Пульсу демократії" у знак протесту проти неприйняття Верховною радою закону про ЗНО, передали у штаби кандидатів у Президенти України вимоги публічно озвучити своє ставлення до незалежного тестування. У тексті листа студенти, зокрема, питають: "Чи готові ви запроваджувати далі зовнішнє тестування та боротися з корупцією в освіті?".
Як розповіли на прес-конференції лідери студентських організацій Станіслав Куценко, Павло Вікнянський та Ікмет Джавадов, у виборчих штабах їх зустріли привітно, звернення зареєстрували і запевнили, що кандидати намагатимуться дати відповідь громадськості ще до 2-го туру виборів - письмово або публічно через ЗМІ.
"У Азербайджані система зовнішнього тестування працює з 1992 року. Це унеможливлює вступ до вищих навчальних закладів абітурієнтів, пролобійованих "по блату", - розповів Голова міжнародної громадської організації "Пульс демократії" Ікмет Джавадов (Азербайджан).
Під час прес-конференції оголошено про старт кампанії "За освічену Україну!", метою якої буде громадський тиск на Верховну Раду України та інші органи влади задля остаточного узаконення зовнішнього тестування, моніторинг його функціонування, проведення інформаційної кампанії щодо соціальної значущості зовнішнього оцінювання, моніторинг реалізації законодавства щодо студентського самоврядування, підвищення рівня освіти в Україні.
У п'ятницю 5 лютого студенти повідомлять, чи дали кандидати в президенти відповідь на запити. Місце та час брифінгу буде повідомлено додатково.
03.02.2010 р.
Прес-служба МОН
Категорія: Міністерство освіти і науки України | Переглядів: 588 | Додав: Адміністратор
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]